Boekje - Alles voor den boer

Boekje - Alles voor den boer
DOCIDXX01160
De kaft van het boekje is groen met wit gedrukte tekst. De titel van het boekje staat onderaan: 'Alles voor den boer'. Boven de titel staat een afbeelding van een boer die met twee stieren een werktuig voortrekt. Linksbovenaan staat een stempel. Op de stempel staat : 'DEVLAG Dumortierlaan KNOKKE'. Het boekje telt in totaal 54 pagina's en bestaat grotendeels uit zwart-wit foto's. Op de achterkant van de kaft een figuur van twee simpele paarden die in elkaar gehaakt zijn.
DEVLAG is de afkorting voor Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft. De DEVLAG speelde een grote rol bij de rekrutering van mensen voor de Waffen-SS. Waffen-SS was een militaire tak van de SS. De afkorting van SS is Schutztaffel. Zij waren de persoonlijke lijfwacht van Hitler. Het was een elite-eenheid. De Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft heeft ook een wapenschild. Dit wapenschild bestaat uit de titel 'DEVLAG' en twee foto's. Links een foto van een Nazivlag (met het hakenkruis) en rechts de Vlaamse vlag.
Papier | Rechthoek, geniet | Kaft: Groen, witte druk, zwart-wit foto. Binnenin: Wit, zwarte druk, zwart-wit foto's. 54 pagina's | 22,5 x 28,5 cm | Gebruiksschade
(ON: 2016/072 - 6/29)
Documenten
Ingebonden documenten
Zolder