>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenFoto-identificatie 2018 opnieuw van start

Het verleden van Knokke-Heist

Verzamelen en identificeren van foto’s uit de gemeente

DSC01064In het voorjaar 2018 zijn er nieuwe bijeenkomsten voor het foto-identificatieproject van de dienst Erfgoed, gemeente Knokke-Heist. De bijeenkomsten nemen plaats in in Ontmoetingscentrum De Vierbote (Heist),  Ontmoetingscentrum De Sint-Joris (Knokke) en Ontmoetingscentrum Westpunt (Westkapelle).

De tweemaandelijkse bijeenkomsten in het Ontmoetingscentrum Westpunt vinden op de eerste dinsdag van de maand plaats. In Ontmoetingscentrum De Vierbote in Heist is het maandelijks op de eerste vrijdag van de maand verzamelen geblazen en op de derde maandag van elke tweede maand is het de beurt aan het Ontmoetingscentrum De Sint-Joris in Knokke.

20110609-lindenhove-30Met het foto-identificatieproject roept de dienst Erfgoed/Museum Sincfala de hulp in van de inwoners en tweedeverblijvers van de gemeente om mee oude foto’s te identificeren. Wie staat er op de foto’s? Waar zijn de foto’s genomen? Wanneer is de foto genomen? Wat is het verhaal achter de foto’s?

De verzamelde gegevens komen op deze website in de collectie en zijn on-line doorzoekbaar. Meteen is het ook voor Museum Sincfala in de toekomst makkelijker om fotomateriaal in tentoonstellingen te verwerken.

Naast de kennis over wie of wat op de foto’s staat, zijn we steeds op zoek naar oud fotomateriaal. Wie naar de bijeenkomsten komt, kan oude foto’s meebrengen, ook wanneer ze in een album zitten. De foto’s worden ter plaatse ingescand. We weten dat foto’s dierbare dingen zijn, dus krijg je ze aan het eind van de bijeenkomst netjes terug.

foto identificatie De Vierbote

De data voor het voorjaar 2018

Heist – Ontmoetingscentrum De Vierbote
De Vrièrestraat 26 | Telkens van 14 tot 17u.
2 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei en 1 juni 2018

Knokke – Ontmoetingscentrum De Sint-Joris
Sint-Jorisstraat 42 | Telkens van 14 tot 17u.
19 februari, 16 april en 18 juni 2018

Westkapelle - Ontmoetingscentrum Westpunt
Dorpstraat 87 | Telkens van 14 tot 17 uur
6 maart en 1 mei 2018

 

de-sint-joris-knokkeDank zij de medewerking van vele vrijwilligers staan reeds duizenden foto's uit het verleden online. Deze kan je hier bekijken.

Je kan de identificatieboekjes ook raadplegen in de bibliotheek van Museum Sincfala. Na je keuze van het onderwerp leggen we een reeks boekjes voor je klaar die je dan kan bekijken en voorzien van commentaar. Hiervoor maak je best wel eerst een afspraak!

Heb je zelf nog foto’s die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kunt ze steeds schenken aan het museum. Het museum zoekt ook vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig.

De bijeenkomsten in de Ontmoetingscentra worden georganiseerd in samenwerking met de Seniorenraad.