>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenPaljas Museumavonden – Elke donderdagavond van 13 juli tot 10 augustus 2017

  shantykoor-blankenberge-sincfala-banner

Folk, Shanty, kleinkunst en activiteiten voor kinderen. Dat zijn de vaste ingrediënten voor zes bijzondere avonden in Museum Sincfala. De museumavonden zijn een zomerse traditie en in 2017 is het museum ook van 18 tot 22 uur open op de volgende donderdagen: 13, 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus.

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de tentoonstelling over de Heistse visserij - 1850-1930.

Opnieuw dit jaar, kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar). Het thema dit jaar is 'Ruiken'

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.

Deelname aan de museumavonden  is gratis!

Om 20 uur start het optreden in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om elke Paljas museumavond mooi af te sluiten.

Brugse Folkgroep Ambrazar

Donderdagavond 13 juli 2017
om 20 uur

ambrazar

Vier eigenzinnige knapen die doorheen hun vriendschap en liefde voor muziek een repertoire hebben opgebouwd van folkmuziek waar geen genre op te plakken is.

Meer info en sfeerbeelden...

Shantykoor Blankenberge

Donderdagavond 20 juli 2017
om 20 uur

shantykoor-blankenberge-sincfala

De Paljas Museumavonden zonder het Shantykoor Blankenberge is als een café zonder bier. Een dertigkoppig koor houdt de wind in de zeilen. Meezingen is verplicht!

Meer info en sfeerbeelden...

Donder in 't hooi

Donderdagavond 27 juli 2017
om 20 uur

donder int hooi museumavond 2017

Joe Mullen is een rasechte Ier en dat hoor je! Met zijn vrienden vertelt de zanger zijn muzikaal verhaal en brengt hij op eigenzinnige wijze Ierse en Schotse traditionals.

Meer info en sfeerbeelden...

Wildvuur

Donderdagavond 3 augustus 2017
om 20 uur

wildvuur museumavond 2017

WILDVUUR is een warm muzi-Kaal project waarin eigen Nederlandstalige/West-Vlaamse nummers (pop/kleinkunst) centraal staan.

Meer info en sfeerbeelden...

Estbel

Donderdagavond 10 augustus 2017
om 20 uur

estbel museumavond 2017

Estbel is een kwartet met een zeldzame line-up van twee nachtegalen uit het noordelijke Estland en twee Vlaamse broers, leveranciers van ondersteunende swing en grooves.

Meer info en sfeerbeelden...