>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenPaljas Museumavond met Roland Van De Velde en 4 Beaufort – Donderdag 12 juli 2018
 
roland vd velde 4 beaufort
 

Voor de eerste maal - Dubbele affiche!

Roland van de velde 240 2

marie sophie roland vd velde 02Roland Van De Velde

Voor het eerst staat Roland Van De Velde op de planken in Museum Sincfala!

Gedurende 2 jaar was Roland Van De Velde Stadsdichter van Damme. Om zijn liedjes te schrijven en te zingen liet Roland zich inspireren door al wat leefde in Damme en omstreken.

Roland zegt: "De Damse Vaart prikkelt mij enorm. Ik heb me altijd afgevraagd hoe de vaart is ontstaan en wie dit kanaal bedacht heeft. Op die vragen heb ik als stadsbard een antwoord proberen te geven. Ik zing graag en breng liedjes die mensen raken. Damme is mooi om over te zingen en ik wil het ook zo laten klinken."

 
4 beaufort 1

4 Beaufort

Om 21 uur is dan 4 Beaufort opnieuw te gast in Museum SIncfala. 4 Beaufort zijn vijf vrienden van de Vlaamse Oostkust, die houden van muziek, amusement en gezelligheid.

4 Beaufort zijn nu niet vier maar vijf mannen van de kust, geboren en getogen met zeewater in hun neus. Ze brengen een kuur van zeemansliederen en traditionals. Laat maar waaien!

Allen zingen al meer dan twintig jaar in meerdere koren. Gestart in 2004 brengen zij liederen uit de havens van de zeven wereldzeeën … en nog vele andere!

Pierre, de kapitein, houdt de bemanning nauwlettend in het oog, want 4 Beaufort durft wel eens uit de bol gaan!

Urbain, de machinist, dat hun scheepje blijft varen maar gaat af en toe aan wal voor een dansje. Rigo, het lavertje, knapt de vuile karweitjes en geraakt soms in rare situaties. Met een grap en een grol trekt hij zich echter altijd uit de slag. André, de stuurman, leidt het quintet in goede banen en zorgt voor de juiste koers. Hij voert je naar veilige havens in Bali, Shangai of Baltimore. De bijkomer is de eerste luitenant Etienne, die de wacht loopt als de ouwe zat in zijn kajuit ligt ...


 
 
Zomer 2018 - Overzicht optredens in Museum Sincfala
 

Paljas Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen vanaf 12 juli tot en met 9 augustus.

In 2018 is het museum op 12, 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling 'Visserskoppen Vertellen'..

Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Voelen'. (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar.

Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden in een grote tent achter de museumtuin, op de speelplaats van de Gemeentelijke basisschool 'Het Anker'.

Handige Links:

Deelname aan de Paljas Museumavonden is Gratis!