>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2011Foto-identificatie De Sint-Joris - Maandag 19 september 2011

 


foto-identificatie-vierbote-heist-1

Op maandag 19 september 2011 is er in Ontmoetingcentrum De Sint-Joris (Sint-Jorisstraat 42 - Knokke) van 15 tot 17 uur een eerste bijeenkomst gepland om foto’s uit de oude doos te identificeren. Nieuwe identificatieboekjes zijn ter inzage. Ook de Beeldbank, kan reeds op proef van thuis worden geraadpleegd. Zo kunnen deelnemers van het project het resultaat zien van de gegevens die zij op verschillende foto-identificatie sessies doorheen Knokke-Heist  de voorbij twee jaar hebben neergeschreven.

foto-identificatie-vierbote-heist-2Bedoeling van het foto-identificatieproject is de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala te identificeren. In groepjes van vier of vijf mensen worden oude foto’s gebundeld in kijkboekjes, herontdekt. Het project is voor heel wat mensen meteen ook een aangename manier om herinneringen op te halen. Je kunt een overzicht met de inhoud van een honderdtal boekjes hier bekijken.

foto-identificatie-vierbote-maart-2011Het project is een initiatief van Sincfala, Museum van de Zwinstreek in samenwerking met de Seniorenraad. Andere locaties en data kan je hier raadplegen.

Heb je zelf nog foto’s die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kunt ze steeds schenken aan het museum. Het museum zoekt steeds vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig. Klik hier voor de vacatures.

map-sint-jorisstraat-knokke

 

 

 

Meer informatie: Sincfala, Museum van de Zwinstreek – Pannenstraat 140 – 8300 Knokke-Heist – 050 63 08 72 – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

 

Andere locaties doorheen Knokke-Heist voor de periode 2011-2012

de-vierbote-heist

De Vierbote
Heist (info)

lindenhove-knokke

DVC Lindenhove
Knokke (info)

de-sint-joris-knokke

De Sint-Joris 
Knokke (info)

ingang-olv-troost-westkapelle

WZC OLV van Troost
Westkapelle (info)

for-freedom-museum-ramskapelle

For Freedom Museum
Ramskapelle (info)