>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2013Museumavond met Ambrazar – donderdag 8 augustus 2013
 
 
ambrazarDeze Brugse vijfkoppige folky-boys-band blijkt niet enkel stevig geworteld in de klei van het Brugse ommeland, maar is, vanuit een traditie van straatmuziek ‘op de Brugse kasseien’,  gekneed in het omgaan met een publiek van alle continenten… 

Reeds van bij hun ontstaan brengen ze hun  eigen gecomponeerde nummers, meestal enkel instrumentaal,  soms ontroerend, breekbaar  gezongen. In een opeenvolging van intieme mazurka’s, opzwepende jiggs en polka’s ,  verstilde andro’s of  weemoedige walsjes  - ontsproten aan het klateren van een nieuwe liefde of het verdriet van een verloren belofte- …  gaan ze stilaan nieuwe meer jazzgeoriënteerde paden op,  vaak met een knipoog naar de Balkan of met enige repetitieve, minimalistische inslag. 

ambrazarHet samenspel van twee accordeons, viool, contrabas, tin-whistle en gitaar brengt niet enkel een eigen klankpallet, maar ook vertederende ‘ambiance’.  Gezien meerderen onder hen niet enkel volksdansers, maar ook tangodansers zijn, nodigt hun muziek met veel overtuiging  ‘ten dans’ uit. Toch blijven ook de meeste liefhebbers van luistermuziek geboeid door de nummers, … die van bij aanvang passioneel aangrijpen of speels verwonderen.

Simon Vandeginste: diatonische accordeon, tin-whistle & low whistle,  gitaar, banjo en zang
Haroen Smis: klavieraccordeon
Uther  Smis: viool
Niels Dereere: gitaar
Louis Ponseele: contrabas

Hieronder 2 filmpjes dat we op YouTube terugvonden:

{youtube width="325" height="245"}hXBx_fuFE6o{/youtube}   {youtube width="325" height="245"}kjGZJgNAZqc{/youtube}

Zomer 2013 - Overzicht optredens in Museum Sincfala

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen tussen 11 juli en 15 augustus.

In 2013 is het museum op 18 en 25 juli en op 1 en 8 augustus 2013 tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Van Albatros tot Zelzate'. Om 20 uur begint een optreden van onze uitgenodigde muziekgroepen.

Kinderen kunnen ook op eigen houtje aan de slag. Samen met 'Vlieg' gaan ze ook dit jaar op schattenjacht. Het plan lag klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

 
Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.