>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2015Paljas Museumavond met ‘Madaquito’: Trio Bérenger - Marquito Velez – donderdag 20 augustus 2015
madaquito-banner

Om 20 uur start het optreden van Madaquito -  Arte gipsy swing en  flamenco soul.

madaquito-03

 

Martin Bérenger is in heel België en ver daarbuiten bekend als muzikant. Hij heeft er overigens al een hele carrière op zitten die in 1975 startte te Brugge in het gezelschap van Pierre Desoete en Marianne Bill.

Martin Bérenger speelde met tal van musici in binnen- en buitenland waaronder de Piottos (1977). In 1981 vormde hij zijn eigen trio.

madaquito-04Hij heeft zich vooral opgewerkt tot een gitarist in de Gipsy Swing, jazz en wereldmuziek. Django Reinhardt is volgens Martin de grote meester maar hij heeft ook grootheden als Joe Pass, Paco de Lucia, Herb Ellis en tal van andere bestudeerd.

Met Marquito Velez zal Martin Bérenger in trio spelen onder de naam Madaquito.

Als pure opvolger van de Hot club de France hebben ze door de jaren heen een programma ontwikkeld waar ze stromingen gaande van instrumentale gipsyswing, zuiderse muziek, flamenco, jazzcocktail enz. weten te versmelten naar hun eigen geluid met melodieuze thema’s en aanstekelijke Groove.

Elk zijn ze stuk voor stuk puur sang en hebben intussen al met tal van grote muzikanten concerten opgevoerd. Ze brengen  een repertoire van de groten der aarde gaande van de Parijse sfeer naar de gipsy roots en Paco de Lucia, van Django naar de Braziliaanse sfeer.

Dit optreden wordt een ervaring als een tijdsreis die je zeker niet mag missen!