>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2018Paljas Museumavond met Roulotte quintet (met o.a. Martin Berenger) – Donderdag 9 augustus 2018
 
 roulotte quintet banner

Schrijft Martin Berenger:

Een roulotte is een oude gipsywagen waar we vroeger veel in repeteerden. We brengen een waaier van de muziek van tatta Mirando - koninklijke orchestra van Nederland gipsyswing zoals de hott club de France, zuiderse muziek van paco de lucia en bailiardos familie.

Een tijdreis door deze stijlen.

Het quintet zijn stuk voor stuk puur sang en hebben intussen al met tal van grote muzikanten geconcerteerd. Ze zijn zijn een familie die van vader op zoon de fakkel doorgegeven heeft: Jan Limberger, Biske Limberger, Martin Limberger, Marquito velez en Martin Berenger.

Roulotte quintet brengt een repertoire van de groten der aarde, van de Parijse sfeer naar de gipsy roots en Paco de Lucia , van Django naar traditionele zigeunerliederen uit Hongarije, Roemenië en Rusland via Joegoslavië. We hebben het allemaal als eens gehoord in andere versies; er is volstrekt niets nieuws aan maar wat de muzikanten serveren is een juweeltje.