>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2018Zondagbabbel - Buitenlandse kunstschilders te Knokke - Zondag 25 november 2018

WEST IILezing op zondag 25 november 2018 - 10 -12 uur door Danny Lannoy

Het schilderachtig dorp met zijn kerkje en molens, zijn gehuchten van het ‘Oud Zoute’, ’t Kalf’, het ‘Maeger Schorre’ en de omliggende polders en duinen waren het decor van vele artiesten.

Verscheidene schilders als de Oostenrijker Karl Mediz, en de grote Duitse impressionist Paul Baum vonden we in Knokke. Ook Camille Pissarro en minder bekende verbleven er een langere periode en lieten ons heel wat mooi werk na, die we vonden in Duitse musea, na heel wat speurwerk in artistieke middens en op internet.

We zien een verband tussen de kunstenaars…de één bracht de andere naar Knokke, waar het ‘impressionisme zo op straat te rapen lag’; men sprak zelfs over het hoofdkwartier van de impressionisten’.

Na de tentoonstellingen in Scharpoord in 2007 en 2012 is nog heel wat belangrijke informatie opgedoken over ‘Knocke & Kunst’.

Praktische informatie

Lezingen zijn gratis voor leden van Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago.
Niet-leden betalen 3,50 euro, bezoek aan het museum inbegrepen. Reservatie is niet mogelijk. Best om 15 minuten vroeger te komen om van een plaats verzekerd te zijn.
Na de lezing bieden we je een drankje aan.

Ptoegang-felix-timmermanstraat-37laats

Sincfala, Museum van de Zwinstreek
Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist.
Tel. 050 530 730  Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Parkeergelegenheid

Op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool Het Anker, bereikbaar via de Felix Timmermansstraat nummer 37 (klik op de foto voor Google streetview)