Detail van affiche Royal Residence Knocke-Zoute (in kader)

Detail van affiche Royal Residence Knocke-Zoute (in kader)
AFFTOXX00100
Links staan 2 vrouwen en een man tussen hen. De bovenste dame is een Nederlandse vrouw met een typische witte Hollandse muts, een blauwe bloes en een verticaal wit, blauw en rood gestreepte rok. Zij houdt de armen gevouwen voor haar borst. De man is een Engels piloot in bruin pak met witte ceintuur. Hij rookt een pijp en houdt zijn rechterarm in de heup. De Franse dame onderaan links staat naast een zak met golfsticks. Zij draagt een wit broekpak met op de rechtermouw rood, blauw en witte strepen. Zij draagt een rood, blauw wapperende sjaal rond de hals en een witte muts op het hoofd. Haar bril ligt over de muts. De drie personen kijken vanop de duinen naar een Knoks stadszicht met rechts onderaan een rode en blauwe wagen. Aan de rechterkant zie je een schroef van een rode helikopter. Daartussen heb je de huizen (o. a. de huidige Lippenslaan) , wegen, natuur (groen) en het Zegemeer, het casino, de vuurtoren , de molen in het bos, en de koninklijke villa. Helemaal bovenaan heb je het begin van de zee met de golfbrekers. De affiche is slechts een deel van de originele affiche, getekend door A. Verbist.
De originele affiche werd getekend door A. Verbist vermoedelijk in de jaren 1930-1935. Onder impuls van de bouwmaatschappij 'Société Immobilière Knocke Balnéaire', werd het Albertstrand in 1924 verder uitgebouwd. In 1929 werd het toeristische vliegveld van het Zoute 'de Kleyne Vlakte' ingewijd. De affiche van Verbist werd gedeeltelijk gereproduceerd op de kaft van een toeristische folder die werd uitgegeven door de Vereniging ter bevordering van het vreemdelingenverkeer van het Zoute. Aan de kaart en het zeegedeelte werd niets gewijzigd. Deze folder bevatte uurroosters en inlichtingen over het seizoen 1939.
Affiche papier | Kader: hout, glas | Rechthoek | Affiche: meerkleurig. Kader: bruin | Affiche: 69 cm x 49 cm. Kader: 73 cm x 53 cm | In zeer goede staat, rechts onderaan gesigneerd door Danny Lanoye en vermelding in potlood '1/400'
De originele affiche heeft bovenaan nog een blauwe strook met liggingsplan Knocke tov London, Marwich Dover, Duinbergen, Calais, Bresken en Vlissingen. Het origineel is vermeld in boek 'Affiches van de Belgische kust' uitgeverij Van de Wiele.
Affiches
Toeristisch
Depot