Zeemansboekje - DE VOS Pierre François - 1945

Zeemansboekje - DE VOS Pierre François - 1945
DOCKDXX01110
Zeemansboekje van Pierre François De Vos, geboren te Brugge den 17 mei 1902. Afgeleverd op 20/9/45 te Zeebrugge. De persoonsbeschrijving is voorzien van een zwart-wit pasfoto, de vingerdruk is niet ingevuld. De uittreksels der Wet van 5 juni 1928 houdende regeling van de arbeidsovereenkomst wegens scheepsdienst, zijn in Nederland-Frans.
Tot in 2005 moesten vissers zich aanmelden in een monsterkantoor vóór ze op een nieuw schip aan de slag gingen. Als bewijs van zijn inschrijving op de monsterrol kreeg elke visser een eigen zeemansboekje of monsterboekje. In het monsterboekje stonden heel wat gegevens genoteerd, waaronder persoonlijke gegevens over de visser, informatie over diens uiterlijk, behaalde diploma's en getuigschriften… Het leeuwendeel van de pagina's van een monsterboekje was echter voorzien om de aan- en afmonsteringen te noteren, en dat over de volledige carrière van de visser. (Bron: Kusterfgoed)
Karton, papier | Rechthoek | Kaft zwart. Binnenin wit papier, zwarte druk, stempels, handgeschreven, zwart-wit pasfoto | Gebonden | 11,4 x 17,5 x 1,10 cm | Vergeeld, vlekken, in goede staat
(ON: fiche 2596)
Documenten
Kleine Documenten
1945
Waterschout Haven Zeebrugge
Waterschout Haven Zeebrugge
Archief