Voorlopig zeemansboekje - SAVELS Gilbert - 1944

Voorlopig zeemansboekje - SAVELS Gilbert - 1944
DOCKDXX01114
Voorlopig zeemansboekje op naam van Gilbert Savels geboren te Heist a/Zee op 30 october 1921 met daarin een verklaring van de Waterschout te Oostende dat betrokkene 'ter visserij vanuit Engeland gevaren heeft zoals hier achter aangeduid gedurende (3) jaar (6) zes maand en (9) negen dagen'. Met zwart-wit foto, vingerdruk, vaccinatieattesten (UK).
Tot in 2005 moesten vissers zich aanmelden in een monsterkantoor vóór ze op een nieuw schip aan de slag gingen. Als bewijs van zijn inschrijving op de monsterrol kreeg elke visser een eigen zeemansboekje of monsterboekje. In het monsterboekje stonden heel wat gegevens genoteerd, waaronder persoonlijke gegevens over de visser, informatie over diens uiterlijk, behaalde diploma's en getuigschriften… Het leeuwendeel van de pagina's van een monsterboekje was echter voorzien om de aan- en afmonsteringen te noteren, en dat over de voledige carrière van de visser. (Bron: Kusterfgoed)
Papier | Rechthoek | Bruine kaft. Binnenin witpapier, zwarte druk, handgeschreven, stempels, zwart-wit foto | Geniet | 11,0 x 17,0 cm, 20 pagina's | Los, geschonden vlekken, randen uitgeraffeld
(ON: fiche 3388)
Documenten
Kleine Documenten
5/10/1944
Koninkrijk België Koopvaardij en Zeevisscherij
Koninkrijk België Koopvaardij en Zeevisscherij
Archief