Transept St.-Margareta Knocke

Transept St.-Margareta Knocke
SCHSCXX00213
Binnenzicht van de Sint-Margaretakerk in Knokke. Stoelen, pilaren, heilige beelden, glaswerk en de biechtstoel maken het schilderij van Alice Colin tot één geheel. Op de achterkant van het doek staat 'Alice Colin' en ' Au transept a Ste-Marguerite Knocke' geschilderd.
Alice Colin, kreeg de eretitel 'Le peintre des sanctuaires' te Knokke. Ze woonde, leefde en werkte te Heist vanaf 1929 en op 11 juli 1962 stierf zij er en werd te Knokke-Heist begraven. Alice was niet alleen dichteres, ze schreef ook toneel en gaf voordrachten over kunst en actuele problemen. Wat ons echter veel meer interesseert is haar picturaal werk. Hiervan heeft zijzelf een inventaris nagelaten van vierhonderdvijfenvijftig gecatalogeerde werken met de vermelding van de prijs en de persoon aan wie ze werden verkocht of geschonken. Onder andere aan de gemeente Knokke. Alleen al uit de nauwkeurige inventaris en uit de lovende kritieken leren we dat Alice Colin hoofdzakelijk geïnteresseerd en geïnspireerd was door gotische kerkinterieurs.
Olieverf op doek, gouden kader, gouden passe partout | Rechthoek | Meerkleurig | Schilderij 78,8 cm x 58,5 cm | Kader 92,5 cm x 72,3 cm | In goede staat
Schilderijen
Schilderijen
In kader
8/10/1947
Colin, Alice
Depot