Oude Margarethakerk met huisjes

Oude Margarethakerk met huisjes
SCHSCXX00221
Dit schilderij toont een dagdagelijks tafereel. Op de achtergrond de oude 'Margarethakerk' van Knokke. Op de voorgrond een groentetuin met bloemen, struiken en kippen. Achter deze groentetuin, staat er een huis waar twee mensen staan te praten. Aan de gevel staat een net rechtopstaand te drogen. Onderaan rechts werd het schilderij gesigneerd met 'Paul Parmentier'. Op het kader onderaan hangt een plakkaatje met de naam van de schilder. Het kader heeft een mooi versierd reliëf.
Paul Eugène Parmentier (Brussel, 15 februari 1854 - Knokke, 22 augustus 1902) was een Belgisch kunstschilder, een spilfiguur uit de Knokse Schilderskolonie. In het begin van de jaren 1880 kwam hij regelmatig naar Knokke, in die tijd een klein vissersdorp aan de Belgische oostkust. Hier kwam hij in contact met een aantal andere kunstenaars, schrijvers en dichters uit het Brusselse. Dit zou leiden tot de vorming van een kleine kunstenaarskolonie (1880-1900), waarvan hij een spilfiguur werd. Hij schilderde in hoofdzaak landschappen, taferelen met vee (invloed van Verwee) en marines met zichten langs de Belgische oostkust of uit de omgeving van het nabije Nederlandse Sluis. Het zijn realistische taferelen met een zekere impressionistische inbreng. Paul Parmentier toonde slechts heel zelden zijn werken in een tentoonstelling. Hij bleef hierdoor lange tijd uit de belangstelling van de kunstwereld. Tijdens twee tentoonstellingen in Knokke-Heist in de tweede helft van de twintigste eeuw, kon hij voor het eerst zijn werken tonen aan het grote publiek.
Olieverf op doek, gouden kader | Rechthoek | Meerkleurig | Schilderij 131 cm x 94 cm | Kader 170 cm x 133 cm | In goede staat
Schilderijen
Schilderijen
In kader
1888
Paul Parmentier
Depot