Waterpas 'Cowley Level'

Waterpas 'Cowley Level'
AMBTMXX00039
Waterpas 'Cowley Level'. Gegraveerde tekst op toestel: 'Cowley Automatic Level'. Op één zijkant ronde opening in glas, boven- en onderaan een gaatje. Etiket bovenaan onleesbaar, draagriempje. Toestel zit in bijhorende tas: Draagtas in dik bruin leder, bordeaux binnenbekleding. Op voorzijde is 'Cowley level' gegraveerd, metalen pootjes aan onderzijde.
Een waterpasinstrument is primair bedoeld om hoogteverschillen te meten. Een waterpasinstrument of waterpastoestel is een optisch apparaat, waarmee met hoge precisie een horizontaal vlak gerealiseerd kan worden en hoogteverschillen ten opzichte van dit vlak kunnen worden ingemeten. Met dit apparaat kunnen hoogteverschillen en afstanden tussen punten ingemeten worden, het zogenaamde waterpassen. - Op de voorzijde van dit toestel staat 'Cowley Automatic level' in reliëf. De ronde glazen opening op de zijkant wordt op het object gericht. Binnenin zitten er diverse spiegels. Op de bovenzijde is er een kijkopening om de waterpas van het object te bepalen. Om het toestel stevig op een driepoot te fixeren, is er aan de onderkant een opening voorzien, alsook een klein plaatje met de patentcodes van het toestel in diverse landen.
Metaal, draagtas: leder | Rechthoek | Grijs, draagtas: bruin - binnenkant bordeaux | 12 x 14 x 5 cm, draagtas: 14 x 16 x 6 cm | Gegraveerde tekst: 'Cowley Automatic Level'. Etiket bovenaan onleesbaar, draagriempje, toestel zit in bijhorende draagtas.
(ON: 2011/359)
Ambachten en beroepen
Timmerman
Zolder