Plan joint à la demande ... Charleroi, Le ... Janvier 1887

Plan joint à la demande ... Charleroi, Le ... Janvier 1887
CARBPXX00192
Bouwplan: Plan joint à ma demande (onleesbaar) - Charleroi, Le ... Janvier 1887. Links staat de frontgevel van de villa in art-décostijl met onderaan trapjes naar de deur in een verhoogd portaal met zuilenbalkon en neerhangende gevelversieringen. Ernaast is het grote raam met vijf vensters. De eerste verdieping is omgeven van een stenen zuilenbalkon waarachter twee symmetrische ramen met zes vensters onder sierlijke gevellijsten. De tweede verdieping heeft eenzelfde zuilenbalkon met twee identieke rechte ramen met zes vensters tussen versierde zuilen en onder klassieke tempelfrontons. De hoogste verdieping heeft een zuilenbalkon achter zes hoge ramen in een klassieke tempelboog met ornamenten. Achter een trapvormige sierlijst zit het dak. DE gevel is aan beide zijden belegd met grote vlakke gevelstenen.
Rechts in het plan is een profiel met afmetingen van de voorgevel met de balkonnen en hun constructie. Onderaan: 'Elévations à front de l' alignement.' Rechts van het gevelprofiel het handschrift: 'Vu et approuvé sous réserve d'approbation par le Minsitre des Travaux publics et sauf fixation ultérieure de la taxe communale à payer. (20 centimes par mêtre cube d'espace). Heyst le 3 février 1887. Le Bourgmestre et échevins. '
Keerzijde van plan: 1887 - H3. Plannummer: 1/1887.
Papier | Rechthoek | Planafdruk in zwarte inkt. Eenzijdig bedrukt | 42 x 50,5 cm | Origineel had zware plooien en kreuken die op de kopie de zichtbaarheid en leesbaarheid sterk hinderen. Handschrift in zwarte inkt. Moeilijk zichtbare gemeentezegel.
Idem als CARBPXX00217 (kopie).
Kaarten plattegronden en plannen
Bouwplannen
1887-02-03
Dilte