Caarte van de riviere het zwin

Caarte van de riviere het zwin
CARLKXX00933
Oude kaart van de omgeving van het Zwin (formaat van de kaart zelf: 75 x 54 cm). Afgebeeld: links tot Heist en Ramskapelle, rechts tot net voor Oostburg. Boven tot voorbij Cadzand en onder tot Hoeke. Bovenaan een windroos met bladornament aan de noordpunt. Linksonder een schaallijn in Rijnlandse roeden. Aan de linkerkant de titel (CAARTE VAN DE RIVIERE HET ZWIN), een beschrijving van de manier van opmeten, datering van de kaart en vermelding van de opeenvolgende vervaardigers.
De kaart werd oorspronkelijk gemaakt door Ing. P. Wiltschut in 1740. Later gecopiƫerd door C. de Haan (1756) en opnieuw gecopiƫerd door de landmeter Willem Pleyte (1780). Op de achterzijde leesbaar: 'LIMIET SCHEINGE van het fort A PAUL tot in het Lapschuurse gat, volgens Tractaat d' anno 1718.
Papier | Rechthoekig | Meerkleurig | 77,5 x 55,8 cm | Aan de randen ontbreekt hier en daar een stukje papier. De kaart werd echter perfect gemaroufleerd op chamoispapier. Om vervorming door de verlijming tegen te gaan heeft de achterzijde ook een tegenrug in gelijkaardig papier.
(ON: 2013/157)
Kaarten plattegronden en plannen
Landkaarten
1780-04-24
Pleyte, Willem
Dilte