Nova et vetera - Sonnetten van Langs strand en land

Nova et vetera - Sonnetten van Langs strand en land
DOCBUXX00001
Op kaft etiket met de titel: Nova et Vetera - Sonnetten van Langs strand en land. Ronde afbeelding met een Chinees uitziend laborant. Op kaft ook gedrukt: Les Laboratoires Robin, de titel van het boekje als drager van de sonnetten. Een eerste reeks handelen over beroepen, ambachten en bepaalde personen: zaaier, spitter, ploeger, smid, molenaar, spinster, zager, spellewerkster, dorscher [dorser], meerschmaaier, broefdrager [postbode], schaapherder, koeiwachter, zantsters, koolgraver, pikker, teringlijdster, blinde, kalsijlegger, bedelaar, kankerlijder en kroeplijdend kind. Een tweede reeks besteedt aandacht aan wat er gebeurt aan zee en op strand: storm, stilte, mist, zeevisscher [zeevisser], garnalenvangster, mistsignaal, maan op zee, langs het verlaten strand, wilde zee, meeuwen, zeegezangen, het vergaan van de visschersschuit [vissersschuit], scheepsbouwer, korrebreister, loods, na de storm, de duinen in de zomer. Twee van de sonnetten zijn uit een reeds uitgegeven publicatie `Onze StamŽ geknipt en ingekleefd (zie p. 82 en 84). Hier staar de naam van Dr. Hillemans gedrukt. Inhoudstafel op het voorlaatste blad geschreven. Binnenin enkel illustratie van het oorspronkelijke boek.
Werk is wellicht van de hand van Dr. Hillemans, pseudiniem van Dr. Vermeersch, oogarts uit Bredene-Oostende. Het volledige werk is n aankoop door het museum ingescand op TIFF. Onze Stam is een tijdschrift dat tussen 1907 en 1914 is verschenen.
Bundel van 48 handgeschreven sonnetten gekleefd in een bestaand boekje Les Laboratoires Robin. 19,5 x 14 x 1,5 cm. Bruine kaft met bruin ingewerkte tekening. Titeletiket en ronde tekening op kaft. Binnenin l rechterpaginaŽs van het boek ingekleefde handgeschreven blaadjes. 2 zit los (zie p. 63 en 66). Licht gekruld.
(ON: 2008/050)
Documenten
Bibliofiele uitgaven (boeken)
1907-1909 en ook later
.
Niet gesigneerd [Dr. Hillemans]
BIB Sincfala