Provinciale almanak en wegwijzer van de stad Brugge en West-Vlaanderen voor het jaar 1913

Provinciale almanak en wegwijzer van de stad Brugge en West-Vlaanderen voor het jaar 1913
DOCBUXX00058
Titel: `Provinciale almanak en wegwijzer van de stad Brugge en West-Vlaanderen voor het jaar 1913 - 134ste jaar. Het boek bevat advertenties van over heel de provincie. Almanak met feestdagen, heiligen, maanstanden, opkomst en ondergang van de zon, jaarmarkten en foren, informatie over de geestelijke staat (bisdommen etc.), informatie over het koninkrijk Belgiƫ (ministeries, rechterlijke macht, financiƫn, posterijen, vervoerdiensten...), informatie over de steden en gemeenten van de provincie West-Vlaanderen (plaatselijk bestuur, administratie, handelszaken...) omzettabel oude en nieuwe landmaten en een bladwijzer.
De rode kartonnen kaft is duidelijk niet origineel. De lay out van blinddruk en tekst komt niet overeen met het formaat van de kaft en de vermelde naam: 'Ch. LORILLEUX & Cie.' verwijst naar een Frans industrieel in de drukkers- en uitgeverswereld werkzaam, maar overleden in 1893. De kaft is dus gerecupereerd van een totaal andere uitgave.
Kaft: Karton. Binnenin: Papier | Rechthoekig | Kaft: Rood, goudkleurige druk. Binnenin: Wit, zwarte druk, enkele rood of groen gekleurde reclamepagina's. 580 blz. | 11 x 17,5 x 4 cm | Kaft niet origineel en bevlekt, titelblad met cellofaantape hersteld, sterk vergeeld papier en algemene bedenkelijke staat.
(ON: 2013/050).
Documenten
Bibliofiele uitgaven (boeken)
1913
Verbeke-Loys & Cie
BIB Sincfala