Kantklostafel met 2 kussens en speldenkussentje

Kantklostafel met 2 kussens en speldenkussentje
HSSVEAL00015
Kantklostafel met een blokkussen, een rolkussen en een speldenkussentje. Blokkussen: Dit kussen is op hellend vlak vastgehecht. Aan de achterzijde van het hellend gedeelte is een laatje met koperen naalden. Links en rechts van de schuif een inkeping om een smal kussen eraan toe te voegen Aan de rechterzijde van het hellend deel een lade voor het bewaren van de klossen. Rolkussen: Op het smal kussen is een sjabloon gespeld. Speldenkussentje met harde gepreste vulling.
Iedere streek en iedere kantsoort heeft zijn eigen type van klosjes, kussens en patronen. Rolkussens worden gebruikt als er lange stroken kant gemaakt moeten worden, blokkussens voor grote patronen. Ook de klosjes verschillen per streek en per kantsoort. In Belgiƫ en Nederland zijn ze meestal van beukenhout en hebben ze een bolletje aan het einde voor het gewicht en zijn ze ongeveer 10 cm lang. Bron: Wikipedia
Tafel (A): Houten sokkel (26 x 45 cm) met in de hoogte verstelbare voet (60 tot 82 cm). Blokkussen (B): Rechthoekig houten afgebogen blok (47 x 33 x 8 cm) met gebogen kussen. Het heeft een zachte vulling en het is vastgenageld op het blok. In het midden een extra doek opgenaaid. Rolkussen (C): Houten blok (47 x 11 x 7 cm), waarbij de bovenzijde afgebogen is naar de uiteinden toe. Dit deel is bespannen met een beige doek en vastgenageld op het blok. Speldenkussentje (D): (13 x 13 cm). Bovenkant bruine stof met motiefje, onderkant oorspronkelijk lichtbruin, is nu verkleurd. Bovenzijde vertoont scheuren.
(ON: 2010/133)
Hobby sport en spel
Verenigingen
Algemeen
Depot