Constateur , drukklok, quartz junior

Constateur , drukklok, quartz junior
HSSVEDU00034
Drukklok: Metalen drukklok quartz junior of constateur. Voorkant: glazen venster met analoog uurwerk. Achterkant: afdruk van een duif met logo natural antwerp junior plus Serienr. 1074. Achterkant: nr. 3 in gele verf gedrukt. Bovenkant etiket met code de zwaluw 3306. Metalen trommel om ringen in te stoppen.
Een duivenklok of constateur is een klok die gebruikt wordt tijdens wedstrijden in de duivensport. De klok geeft de tijden aan waarop de postduiven zijn vertrokken en weer zijn aangekomen. Zonder constateur is er geen wedstrijd. Dankzij de tijden kan men de snelheid berekenen die de duiven hebben gedaan om terug het hok te bereiken. Om de snelheid te berekenen heb je de afstand nodig, en de vliegtijd. Hierbij wordt elke duif door middel van een ringentang voorzien van een gummiring, die bij aankomst van de duif in de klassieke duivenklok (constateur) wordt gestopt.
Metalen behuizing, blauw geverfd. Metalen handvat geel geschilderd. Inhoud: metalen mechanisme, papieren rol. (13,5 x 13,5 x 8,5 cm).
(ON:NIEW00215)
Hobby sport en spel
Verenigingen
Duivenmelkers
Depot