Paneel: Biljartclub 'pax'

Paneel: Biljartclub 'pax'
HSSVESV00076
Paneel: Biljartclub 'pax' in unalith. Groene achtergrond met trompe l' oeil van gefreesde houtornamenten. Centraal de afbeelding van 2 gekruiste biljartstokken opgehangen aan een roze strik. Een potje met 2 witte en 1 rode biljartbal. Een twijg met bladeren en kleine witte bloemetjes kronkelt door de afbeelding. Boven de afbeelding in gele schreefloze letters het woord: 'BILJART'. Links van de afbeelding van boven naar onder geschreven in dezelfde gele letters: 'CLUB'. Rechts van de afbeelding van boven naar onder geschreven in dezelfde gele letters: 'PAX'. Daarrond een houten lijst met zeer vale goudverf. De verstekken van de lijst zijn losgekomen en de hoeken beschadigd. Achteraan: bovenaan in het midden van de lijst een oogvijs als ophanging.
Het paneel hing in het Heistse café 'RERUM NOVARUM' in de Kerkstraat te Knokke-Heist van 1930 tot 1950. Hotel Troffaes, uitgebaat door Edward Troffaes (burgemeester van 1900 tot 1903), opgevolgd door A. Van Isacker, naamsverandering naar Café Hotel Thuis, Rerum Novarum, uitgebaat door Henderickx opgevolgd door Remy en Louise De Keyser-Leenen. Nieuwbouw met tandartspraktijk Roch Pieters.
Unalith + houten lijst | Rechthoekig | Meerkleurig | Kader: 77,5 x 107,5 cm. Paneel: 70 x 100 cm | Enkele krassen op de afbeelding. De hoeken van de lijst los en afgesleten.
(ON: 2013/218)
Hobby sport en spel
Verenigingen
Sportverenigingen
Depot