Knokke dorp en kerk

Knokke dorp en kerk
SCHAQXX00015
Kerk van Knokke. Voor de kerk staat een wit boerderijtje. De bebouwing is afgeschermd met een haag waarin een hek zit. Bij het laagste gebouwtje staat iemand middenin het groen. Er ligt een verharde weg, daarop wandelt iemand met een mand. De lucht is zwaar bewolkt. Rechts van schilderij zijn bomen te zien, de hoogste toppen zijn kaal.
Op achterkant staat geschreven: `Zie schilderij van mevrouw van den Bussche, Le Saint Sacrement porté a travers les dunes (oa bij Opdedrinck, Knocke sur mer pg 185). Richting van garage Couvreur, Koninklijke laan. Ingang Fons Dekkers (huis niet te zien links) timmerman + atelier. Hoogste huis Jacobus (=Ko) monterville = plakker. Dan café - metser van Flamey ŽT HapertjeŽ (zoon Cesar Flamey leeft nog in Parmentierlaan werkt op golf - drinkt). Eloise Fyge (weduwe Dhondt) boerderijtje - kruideniers winkeltje - melkhandel dochter is gehuwd met Jean Devroe ( Dumortierlaan bij kerk).Ž Rechtsbovenaan een etiket: `164/27Ž.
Aquarel op papier in goudkleurig houten kader met glasplaat. (37 x 47 cm, breedte kader: 6 cm). Buitenste rand van het kader heeft een bloemenmotief. Keerzijde: kartonnen schutplaat met nageltjes. Aan de achterkant is er bovenaan in het midden een oog om het kader op te hangen.
(ON: NIEWO 1159)
Schilderijen
Aquarellen
In kader
1907
Martha van den Bussche. Rechtsonder gesigneerd. Inkadering mogelijks door J. Van Den Heuvel, Cassiersstraat 4, B8300 Knokke - Heist
Depot Boven