Scute op het strand

Scute op het strand
SCHAQXX00043
De lijst, verhogend naar buiten toe, bestaat uit enkele bolle langsmoulures, en een baan met art deco versiersels (3,5 cm breed). Daarbinnen een aparte, effen inleg (6 cm breed) waarachter het glas. Het geheel vooraan in goudverf, de zijkanten zwart. Het werk is op aquarelpapier geschilderd en toont een schuin in de branding liggende scute van achteren gezien. Voor de scute lopen 2 vissersvrouwen die een benne (vismand) op de rug dragen. Op het strand enkele plassen. De mistige licht grijsblauwe zee en lucht vloeien danig ineen dat de horizon nauwelijks zichtbaar is. Links onderaan gehandtekend: 'L. Reckelbus'
Louis Reckelbus (Brugge, 26 maart 1864 - 18 september 1958) was een Belgisch kunstschilder.
Levensloop: Hij was leerling van de Brugse Academie (bij Edmond Van Hove). Reckelbus schilderde landschappen, stadsgezichten, interieurs marines en stillevens, voornamelijk in aquarel. Tijdens de Eerste Wereldoorlog week hij uit naar Cornwall. In 1930 werd hij aangesteld als conservator van de Brugse Musea, al had hij daar -beroepshalve vroeger bediende bij de posterijen- niet de optimale achtergrond voor. Hij verzorgde de illustraties in het boek Ce que c'est qu'un béguinage van H. Hoornaert (1929). Reckelbus woonde in de Westmeers 86.
Lijst: Hout, glas, karton. Werk: Papier | Rechthoek | Lijst: Goudkleurig. Werk: Meerkleurig | Lijst: 55,5 x 45 cm (breedte: 9,5 cm, hoogte: 3 cm). Werk: 38 x 27,5 cm | Lijst: Gipsmoulures beschadigd, inleg losgekomen.
(ON: 2015/098)
Schilderijen
Aquarellen
In kader
Reckelbus, Louis
Depot