Het stadhuis van Knokke

Het stadhuis van Knokke
SCHPRXX00015
Bovenste helft van de prent bevat de afbeelding van het stadhuis. In bruine schaduwen en tonen staat de centrale toren boven het erebalkon midden een voorgevel met twee rijen neogotieke ramen. De toren is promontoir en loopt boven het uurwerk uit op een transwerk met vier kleine spitsen die een hoge klokkentoren op de hoeken omringen. Net onder de ingang van het stadhuis is het wapenschild van de gemeente Maldegem (wapen van Artselaar) met een kruis en negen vogeltjes. Linksonder is een middeleeuws zegel met een ridder te paard die dezelfde wapentekens draagt. Rechtsonder: `Aangeboden door het gemeentebestuur van Maldegem 1985.Ž
Het gemeentehuis, temidden het ontdubbelde Marktplein, werd in 1907-1909 opgetrokken naar het model van de gemeentehuizen van Knokke en Sint-Niklaas. Op Kermiszondag 15 september 1907 legde burgemeester Charles Rotsart de Hertaing de eerste steen en al op 20 juni 1909 kon het stadhuis, zoals de Maldegemnaren het noemden, ingehuldigd worden. De prent is een gift van het gemeentebestuur van Knokke-Heist op 28 januari 2003.
Een prent in sepiakleurige inkt op handgeschept bruingeel papier tegen een wit boordblad, in een houten kader met glasplaat. (48,5 x 63,5 cm, breedte kader: 3,2 cm). Keerzijde: kartonplaat in kader.
(ON: NIEW 02020).
Schilderijen
Prenten
In kader
Depot Boven