Drie boten op zee - Kaisin

Drie boten op zee - Kaisin
SCHSCXX00143
Drie boten op zee. Lijst: Vergulde buitenlijst met daaronder een glasplaat. De lijst onder de glasplaat is gebroken wit geschilderd, loopt schuin af om dan in een kleine traplijst rond het werk af te werken. De traplijst heeft één brede en twee smalle treden. Werk: Zeezicht met drie boten. Helderblauwe lucht met wolkenmassa aan de horizon beslaat ongeveer 2/3 van het werk. De drie boten varen dicht bij de horizon. Daaronder is een groenblauwe zee te zien met witte schuimkoppen. Aan de linkerkant is een golfbreker te zien. Rechtsonderaan gesigneerd 'LucKaisin [anker]'.
Luc Kaisin (Namen, 3 juli 1900 - Brussel, april 1963) was een Belgisch figuratief kunstschilder van landschappen, marines en circusfiguren. In het begin van zijn carrière weifelde Kaisin nog tussen het landschap en het zeegezicht. Hij bracht bosgezichten, boerderijen naast marines. Meer en meer zou hij zich het profiel van marineschilder aanmeten met Oostendse havengezichten en marines. Hij behoorde tot een groep conservatief-burgerlijke kunstschilders uit Brussel tijdens het interbellum. Eén van zijn eerste tentoonstellingen was in Heist, samen met Victor Uytterschaut, Henri Roidot, Leschevin en Emile Thysebaert. Hij was ook vriend van James Ensor. Zijn atelier was in 1936 in de Jupiterlaan 119 in Brussel. Hij opende in juli 1937 een galerij op het gelijkvloers van een villa op de zeedijk in Knokke. (Bron: wikipedia)
Lijst: Hout, verf en bladgoud. Werk: Hout en verf. | Rechthoek | Lijst: Gebroken wit, verguld. Werk: Veelkleurig | Lijst: 42,6 x 39,5 cm (breedte: 5,5cm, diepte: 4,3cm). Werk: 33 x 30 cm | Lijst: Rode onderlaag onder de vergulding is op enkele plaatsen te zien, deel van de lijst is rechtsbovenaan gedeeltelijk gespleten waar de nagel het werk op zijn plaats houd. De verf van de binnenlijst is gedeeltelijk los gekomen aan de rechterbovenkant en er is een barst in de verf te zien tussen de schuine lijst en de traplijst. Werk: Lijn bovenaan, ongeveer 6mm onder de lijst.
(ON: 2015/080 - 1/144)
Schilderijen
Schilderijen
In kader
Kaisin, Luc
Depot