Ecce Agnus Dei

Ecce Agnus Dei
VLAVAPV00005
Illustratie: Bovenaan op een groene achtergrond zijn er zes kleine ovalen die een religieus tafereel uitbeelden. Centraal: Kleine Jezus, in bloot bovenlijf, omarmt een lammetje en drukt het tegen zijn borst. Tussen zijn arm en het dier steekt een lang kruis met bovenaan een lintje met opschrift: `Ecce Agnus DeiĀŽ. Onderaan: groene takken met witte en rode rozen.
Dit Latijnse woord staat voor het Lam Gods en verwijst naar Jezus. Christus in zijn rol van de perfecte sacramentele opoffering die de zonden van de mens verzoent in de christelijke theologie. Het gebed stamt uit de oudjoodse tijd van de sacramentele opofferingen.
Langwerpig wit doek met witte franjes, waarop een blauw satijnachtige kruis genaaid is en afgeboord met blinkend kant. Bovenop dit kruis is er een gekleurde afbeelding gekleefd. Ook deze is afgeboord met blinkend biesje. Aan bovenzijde van het doek is een lus gemaakt, waar een stok is doorgehaald. De onderzijde is in drie delen bewerkt. De achterzijde is in gele stof. (54 X 88 cm). Vuile vlekken onderaan.
(ON: 2010/077)
Vlaggen
Vaandels
Processievaandels
Depot boven