Tijdschrift: Stemmen uit Duitschland - nr. 45

Tijdschrift: Stemmen uit Duitschland - nr. 45
DOCKTXX01009
Het voorblad van het tijdschrift is oranjekleurig met een witte titel. Het voorblad bevat ook een stempel van 'DEVLAG Dumortierlaan KNOKKE'. De titel, de boven centraal is uitgelijnd, luidt als volgt: 'Stemmen uit Duitschland'. Onder de titel bevindt er zich een foto. De foto heeft als bijschrift: 'De Siegessäule (overwinningszuil), herinnering aan den oorlog van 1870-71 in den Berlijnschen Tiergarten'. In de rechterbovenhoek staat ' 't Daghet in den Oosten' in een ballon geschreven. Linksonderaan staat: '2de Novembernummer 1942 - No. 45', gevolgd door het adres van de redactie. In de linkerbenedenhoek staat de verkoopsprijs als volgt geschreven: 'Verkaufspreis in Deutschland RM - .40'. Ook in de rechterbenedenhoek staan ook nog enkele Duitse woorden geschreven. Het tijdschrift telt in totaal 23 pagina's. Op de achterkant van het tijdschrift staat een foto met bijschrift: 'de Wurttembergsche stad Ulm, aan den Neckar, bezit een beroemde gotische kathedraal uit de 14e eeuw. Bij dit ? . Boven de foto staat een titel: 'De munsterkerk te Ulm'.
DEVLAG is de afkorting voor Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft. De DEVALG speelde een grote rol bij de rekrutering van mensen voor de Waffen-SS. Waffen-SS was een militaire tak van de SS. De afkorting van SS is Schutztaffel. Zij waren de persoonlijke lijfwacht van Hitler. Het was een elite-eenheid. De Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft heeft ook een wapenschild. Dit wapenschild bestaat uit de titel 'DEVLAG' en twee foto's. Links een foto van een Nazivlag (met het hakenkruis) en rechts de Vlaamse vlag.
Papier | Rechthoek | Oranjekleurig voorblad, lichtbruine pagina's, zwarte druk, zwart-wit foto's en illustraties | 21 x 29,5 cm | Scheurtjes aan plooinaad
(ON: 2016/072 - 16/29)
Documenten
Kranten en tijdschriftartikels
1942-11-02
Zolder