Tijdschrift: Stemmen uit Duitschland - nr. 47

Tijdschrift: Stemmen uit Duitschland - nr. 47
DOCKTXX01011
Het voorblad van het tijdschrift is oranje. Het voorblad bevat ook een stempel van 'DEVLAG Dumortierlaan KNOKKE'. Bovenaan staat de witte titel: 'Stemmen uit Duitschland'. Onder de titel staat een foto van een straat met rijhuizen. Onder de foto staat: 'Getuigen van volkschen kunstzin. De hoofdstraat van het stadje Ochsenfurt aan den Main'. Rechtsbovenaan staat, in een ballon, ' 't Daghet in den Oosten' geschreven. Linksonderaan staat: '2de Decembernummer 1942 - No. 47' geschreven gevolgd door het adres van de redactie. Ook de verkoopsprijs staat linksonder als volgt vermeld: 'Verkaufspreis in Deutschland RM - .40'. In de rechterbenedenhoek staan ook nog enkele Duitse woorden geschreven. Het tijdschrift bevat 23 pagina's. Op de achterkant van het tijdschrift staat centraal een foto met bijschrift: 'Wie denkt er niet, bij het zien van dit stemmige straatje, aan een der Vlaamsche begijnhoven?'. Boven de foto staat de titel vermeld: 'In de Beiersche stad Augsburg'.
DEVLAG is de afkorting voor Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft. De DEVALG speelde een grote rol bij de rekrutering van mensen voor de Waffen-SS. Waffen-SS was een militaire tak van de SS. De afkorting van SS is Schutztaffel. Zij waren de persoonlijke lijfwacht van Hitler. Het was een elite-eenheid. De Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft heeft ook een wapenschild. Dit wapenschild bestaat uit de titel 'DEVLAG' en twee foto's. Links een foto van een Nazivlag (met het hakenkruis) en rechts de Vlaamse vlag.
Papier | Rechthoek | Oranje voorblad, lichtbruine pagina's, zwarte druk, zwart-wit foto's en illustraties | 21 x 29,5 cm | Scheurtjes in plooinaad
(ON: 2016/072 - 18/29)
Documenten
Kranten en tijdschriftartikels
1942-12-02
Zolder