Tijdschrift: Stemmen uit Duitschland - nr. 2

Tijdschrift: Stemmen uit Duitschland - nr. 2
DOCKTXX01012
Het voorblad bevat een witte titel op een oranje voorblad. Het voorblad bevat ook een stempel van 'DEVLAG Dumortierlaan KNOKKE'. De titel luidt als volgt: 'Stemmen uit Duitschland'. Onder de titel staat een foto met bijschrift: 'Panorama van het stadje Rothenburg-ob-der-Tauber in het noorden van Beieren. Dit plaatje heeft zijn aanschijn uit vroeger eeuwen bijna ongerept bewaard'. Linksbeneden staat: '2de Januarinummer 1943 - No. 2', gevolgd door het adres van de redactie. De verkoopsprijs, in de linkerbenedenhoek, staat als volgt vermeld: 'Verkaufspreis in Deutschland RM - .40'. Linksboven staat in een ballon ' 't Daghet in den Oosten' geschreven. Tot slot staan er nog enkele Duitse woorden geschreven in de rechterbenedenhoek. De paginanummers van het tijdschrift lopen van 26 tot 47. Op de achterkant van het tijdschrift staat centraal een foto met bijschrift. Op de foto staat een huis, met daarvoor een paard met kar. Boven de foto staat de titel: 'Oud huis te Niederlahnstein (Rijnland)'.
DEVLAG is de afkorting voor Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft. De DEVALG speelde een grote rol bij de rekrutering van mensen voor de Waffen-SS. Waffen-SS was een militaire tak van de SS. De afkorting van SS is Schutztaffel. Zij waren de persoonlijke lijfwacht van Hitler. Het was een elite-eenheid. De Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft heeft ook een wapenschild. Dit wapenschild bestaat uit de titel 'DEVLAG' en twee foto's. Links een foto van een Nazivlag (met het hakenkruis) en rechts de Vlaamse vlag.
Papier | Rechthoek | Oranje voorblad, lichtbruine pagina's, zwarte druk, zwart-wit foto's en illustraties | 21 x 29,5 cm | Scheurtjes in voorblad, tijdschrift is slechte staat
(ON: 2016/072 - 19/29)
Documenten
Kranten en tijdschriftartikels
1943-01-02
Zolder