Tijdschrift: Stemmen uit Duitschland - nr. 5

Tijdschrift: Stemmen uit Duitschland - nr. 5
DOCKTXX01015
Het voorblad van het tijdschrift is oranjekleurig en heeft een witgedrukte titel. Het voorblad bevat ook een stempel van 'DEVLAG Dumortierlaan KNOKKE'. De titel luidt als volgt: 'Stemmen uit Duitschland'. Onder de titel staat een foto van verschillende personen die zich achter elkaar voortbewegen. Onder de foto staat een bijschrift: 'In de Russische steppe'. Linksonderaan staat: '1ste Maartnummer 1943 - No. 5', gevolgd door het adres van de redactie. In de linkerbenedenhoek staat de verkoopsprijs als volgt vermeld: 'Verkaufspreis in Deutschland RM - .40'. In een tekstballon, de rechtsboven de titel staat, staat: ' 't Daghet in den Oosten'. Tot slot staan nog enkele Duitse woorden geschreven in de rechterbenedenhoek. De paginanummers beginnen bij 98 en eindigen bij 119. Op de achterkant van het tijdschrift staat de titel: 'Mespelbrunn in den Spessart' gevolgd door de foto. Onder de foto staat een bijschrift.
DEVLAG is de afkorting voor Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft. De DEVALG speelde een grote rol bij de rekrutering van mensen voor de Waffen-SS. Waffen-SS was een militaire tak van de SS. De afkorting van SS is Schutztaffel. Zij waren de persoonlijke lijfwacht van Hitler. Het was een elite-eenheid. De Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft heeft ook een wapenschild. Dit wapenschild bestaat uit de titel 'DEVLAG' en twee foto's. Links een foto van een Nazivlag (met het hakenkruis) en rechts de Vlaamse vlag.
Papier | Rechthoek | Oranje voorblad, lichtbruine pagina's, zwarte druk, zwart-wit foto's en illustraties | 21 x 29,5 cm | Scheurtjes in plooinaad
(ON: 2016/072 - 22/29)
Documenten
Kranten en tijdschriftartikels
1943-03-01
Zolder