Voorleesboekje: Petit poisson devenu grand

Voorleesboekje: Petit poisson devenu grand
DIDSBDV00092
Frans voorleesboekje met titel: 'Petit poisson devenu grand'. Het boek is verschenen in de reeks 'Albums du petit père Renaud', zoals aangegeven op de cover. Naast de titel en de naam van de reeks staan op de cover de naam van de auteur (Léopold Chaveau) en de naam en het adres van de uitgever (Victor Attinger). De voorkant is versierd met een afbeelding van een vis en walvis en een afbeelding van een zeilbootje. Op de achterzijde staat de naam en het adres van de drukker (Imprimerie Française). Het boek telt 46 bladzijden.
Léopold Chauveau (19 februari 1870, Lyon - 17 juni 1940, Sérigny) was een Franse chirurg en daarnaast ook schrijver en illustrator van kinderboeken.
Papier, karton | Rechthoek | Kaft: Wit, zwarte druk, blauwe accenten. Binnenin: Wit, zwart druk, zwart-wit illustraties. 46 blz. Taal: Frans | 27,3 x 21,7 x 0,6 cm | Kaft: Slijtage aan de randen en de rug van het boek. Aan de rug van het boek is bovenaan een stuk papier afgescheurd. Vergeling en vlekjes (vooral op de achterkant). Binnenkant: Vergeeld papier en vlekjes.
Didactisch materiaal
Schoolboeken
Diversen
Victor Attinger (Parijs, Frankrijk)
Léopold Chauveau (Frankrijk)
Archief