>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeScholenSecundair onderwijsEducatieve pakketten - Lager onderwijs

Lager onderwijs

puzzel-kleuters-01In het Oud Schoolgebouw uit 1899 ontdek je samen met Fonske het vroegere Heistse vissersleven. Deze prachtige locatie straalt nog de sfeer van weleer uit. Het is een plek waar lavers en vissers tijdens de eerste helft van de 20ste eeuw nog les kregen. Een modulair samen te stellen pakket met doe- en denkopdrachten loodsen leerlingen en leerkrachten door de verschillende opstellingen. In de lokalen van het gebouw ontdek je met je leerlingen de diverse aspecten van de visserij. Na inschrijven krijg je een voorbereidingspakket toegestuurd met ondermeer een verwelkomingsbrief van Fonske.

Doelgroep
Basisonderwijs (tot 12 jaar)
1°/ 2° / 3°graad

Duur: 2 uur

Prijs
Scholen uit Knokke-Heist (gratis), anderen 1 EUR per persoon.
Begeleiding van een gids is mogelijk. Prijs: 30 euro

Wat is er in deze prijs inbegrepen?
Leerlingen ontdekken het ganse museum via het educatief pakket dat per leeftijdsgroep is ingedeeld:

  • Kleuters (K3): De begeleid(st)er vertelt het verhaal van Fonske van visserjongen tot oude nettenbreier. Daarna wordt de mogelijkheid geboden om een paar spelletjes te spelen in de bovenzolder.
  • Graad 1 - Eerste leerjaar (1ste kwartaal): Zoals bij kleuters K3 vertelt de begeleid(st)er het verhaal van Fonske van visserjongen tot oude nettenbreier. Daarna wordt de mogelijkheid geboden om een paar spelletjes te spelen in de bovenzolder.
  • Graad 1 - Eerste leerjaar (2de en 3de kwartaal) en 2de leerjaar: In kleine groepjes voeren de kinderen doorheen het museum simpele opdrachten uit. (opdrachtenlijst in pdf)
  • Graad 2 & 3: In kleine groepjes voeren de kinderen doorheen het museum opdrachten uit die voor hun leeftijdsgroep reeds ietwat ingewikkelder zijn.(opdrachtenlijst in pdf)

 

Terug naar overzicht | Secondair onderwijs