>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenFilmvoorstelling - Dag van toen - Vrijdag 12 november 2021
 
 ambrazar museumavond sincfala 2017
 
ambrazar museumavond 2017

Ambrazar bestaat uit vier eigenzinnige Brugse knapen die doorheen hun vriendschap en liefde voor muziek een repertoire hebben opgebouwd van folkmuziek waar geen genre op te plakken is.

Ze laten de dansers afzien! Niet enkel word je ten dans gevraagd, je zal moeten zingen, luisteren en free- stylen.

Na acht jaar op de planken hebben ze een eigen podiumstijl ontwikkeld waar het enthousiasme weerklinkt in de op elkaar ingespeelde instrumenten.

Liederen waar de kritiek op de maatschappij van afspat, waar de mens als vernietiger der aarde op zijn plaats wordt gezet, worden afgewisseld door ballades over liefde, leven en lust.

ambrazarHet samenspel van twee accordeons, viool, contrabas, tin-whistle en gitaar brengt niet enkel een eigen klankpallet, maar ook vertederende ‘ambiance’.  Gezien meerderen onder hen niet enkel volksdansers, maar ook tangodansers zijn, nodigt hun muziek met veel overtuiging  ‘ten dans’ uit. Toch blijven ook de meeste liefhebbers van luistermuziek geboeid door de nummers, … die van bij aanvang passioneel aangrijpen of speels verwonderen.

Hieronder 2 filmpjes die we op YouTube terugvonden:

  

 
Zomer 2017 - Overzicht optredens in Museum Sincfala
 

Paljas Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen vanaf 13 juli tot en met 10 augustus.

In 2017 is het museum op 13, 20 en 27 juli en op 3 en 10 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Heistse Visserij - 1850-1930 '.

Terzelfdertijd kunnen kinderen opnieuw dit jaar tot 20 uur op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Het thema dit jaar is 'Ruiken'. (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar.

Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden in een grote tent achter de museumtuin, op de speelplaats van de Gemeentelijke basisschool 'Het Anker'.

Handige Links:

Deelname aan de Paljas Museumavonden is Gratis!