>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2012Foto-identificatie OLV van Troost - Donderdag 26 januari 2012


Ontmoetingscentrum De Vierbote

Foto-Identificatie
2011-2012

Telkens op 1ste vrijdag: 15-17 uur

20120203-vierbote

2011

9 september
7 oktober

4 november
2 december


2012

6 januari
3 februari
2 maart
6 april
4 mei
1 juni

map-de-vierbote-heist

Traditioneel ligt het accent tijdens de sessies in De Vierbote vooral op verhalen om en rond de visserij. Ditmaal doen we ook een oproep aan iedereen die foto's heeft van de carnavalsperiode.. Breng deze mee op vrijdag 3 februari naar Ontmoetingscentrum De Vierbote tussen 15 tot 17 uur. Kom samen met ons foto’s van vroeger identificeren. Wij brengen ook steeds meer nieuwe boekjes met uitvergrote foto's mee.

De Beeldbank kan reeds op proef van thuis worden geraadpleegd. Zo kunnen deelnemers van het project het resultaat zien van de gegevens die zij op verschillende foto-identificatie sessies doorheen Knokke-Heist  in de voorbij twee en een half jaar hebben neergeschreven.

20120106-vierbote-heist-06-320Bedoeling van het foto-identificatieproject is de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala te identificeren. In groepjes van vier of vijf mensen worden deze foto’s,  gebundeld in kijkboekjes, herontdekt. Het project is voor heel wat mensen meteen ook een aangename manier om met anderen herinneringen op te halen. Je kunt een overzicht met de inhoud van een honderdtal boekjes hier bekijken.

foto-identificatie-vierbote-maart-2011Het project is een initiatief van Sincfala, Museum van de Zwinstreek in samenwerking met de Seniorenraad.

Andere locaties en data kan je hier  of onderaan deze pagina raadplegen.

Heb je zelf nog foto’s die ergens in een schuif , op zolder of in de kelder liggen? Oftewel scannen we ze ter plaatse in of kun je ze steeds aan het museum schenken.

Uiteraard zoekt het museum ook steeds vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s ter plaatse in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig. Klik hier voor de vacatures.

Meer informatie:
Sincfala, Museum van de Zwinstreek 
Pannenstraat 140 -  8300 Knokke-Heist
050 63 08 72 – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

Andere locaties doorheen Knokke-Heist voor de periode 2011-2012

de-vierbote-heist

De Vierbote
Heist (info)

lindenhove-knokke

DVC Lindenhove
Knokke (info)

de-sint-joris-knokke

De Sint-Joris 
Knokke (info)

ingang-olv-troost-westkapelle

WZC OLV van Troost
Westkapelle (info)

for-freedom-museum-ramskapelle

For Freedom Museum
Ramskapelle (info)