>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2012Garnalentocht - elke dinsdagnamiddag in juli en augustus 2012

 

affiche-erfgoeddag-thema-heldenErfgoeddag is een heel bijzondere dag. Elke eerste zondag na de paasvakantie wordt het (Vlaamse) land wakker in een collectieve erfgoedroes. In 2012 is Erfgoeddag toe aan de twaalfde editie! Het thema voor dit jaar is ‘Helden’. Helden zijn een bron van inspiratie en van irritatie. Naast persoonlijke helden in onze nabije omgeving lanceert Hollywood elke week een nieuwe held. Wat zeggen deze helden over ons en onze maatschappij? Wat betekent het om iemand op een voetstuk te zetten? En welke motivatie zit daarachter?

Erfgoeddag is een sensibiliseringsactie rond cultureel erfgoed en streeft ernaar dat iedereen op een eigentijdse, kwalitatieve en zinvolle manier omgaat met het cultureel erfgoed in zijn dagelijkse omgeving.

 

In Knokke-Heist zijn er op zondag 22 april 2012 twee activiteiten in Sincfala, Museum van de Zwinstreek.

Heldendaden

Rondleiding met gids

Ontdek de helden uit de geschiedenis van Knokke-Heist en de Zwinstreek. Thema's zijn oorlog, visserij, vissersvrouwen, strandredders, mensenhoeders en volksfiguren. Ze komen in woorden, objecten, klank en beeld aan bod in de vaste opstelling van het museum. Een gids loodst je doorheen het museum met bijkomende anekdoten en verhalen. Rondleidingen starten om 10, 11, 13, 14, 15 en 16 uur.

Oude helden voor jonge mensen

Zoektocht voor kinderen

Kinderen van 6 tot 12 jaar gaan in Museum Sincfala op zoek naar helden uit vervlogen tijd. Aan de hand van opdrachten - soms makkelijk, soms moeilijk – beleven ze het verleden van helden uit Knokke-Heist en de Zwinstreek. Wie kwam er om tijdens de Eerste Wereldoorlog? Wat doet een strandredder? Wat zijn echte zeehelden? Aan het eind van de zoektocht creëren de kinderen ook hun eigen museumheld. Doorlopend van 10 tot 18 uur.

Je kan het museum die dag ook gratis bezoeken.

Voor het programma in de Zwinregio – Damme, Knokke-Heist, Maldegem en Sint-Laureins – kan je terecht op de website van de Zwinstreek 

logo-erfgoeddag-640