>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2012Foto-identificatie OLV van Troost - Donderdag 26 januari 2012


joe_mullen_christelJoe Mullen is een rasechte Ier en dat hoor je! Met zijn vrienden vertelt de zanger zijn muzikaal verhaal en bracht op eigenzinnige wijze Ierse en Schotse traditionals.

joe_mullen_muzikant

Als geen ander weet Joe Mullen Ierse en Schotse traditionals te vertolken! Let wel, hij schuwt het moderne werk ook niet! Zijn covers zijn onvergetelijk, zijn stijl uniek. Pas op zijn veertigste leerde hij zijn verborgen muzikaal talent kennen en sindsdien is er geen houden meer aan de muziek.

Naast zingen, bouwt hij nu ook zelf zijn instrumenten! Samen met vrienden staan ze als een Ierse rots in de branding en brengen spetterende warme muziek. Solo zingt hij en bespeelt de gitaar en bodhran, begeleid door zijn vrouw Christel op de basgitaar en Ann Vandaele met zang en fluit.

De bodhrán (uitgesproken als bauwron) is een Ierse lijsttrommel die bespeeld wordt met een soort drumstick met twee slageinden. Als de bodhrán met de rechterhand bespeeld wordt, kan de speler met de linkerhand de toon in hoogte laten veranderen door die hand tegen het vel te houden en van boven naar beneden te bewegen of op andere manieren tegen het vel te houden of te drukken.

Hieronder een opname van het lied 'ride on' dat hij samen met Gerard Degrote opvoerde alsook de opvoering van een nummer dat door Ann Vandaele gebracht werd.


Hieronder een paar foto's van Joe Mullen's vorig optreden (2010) in Museum Sincfala
{pgcooliris id=21|width=100%|height=500|numrows=2|otherflashvars=style=white&showSearch=False}

Zomer 2012 - Overzicht optredens in Museum Sincfala: 
 

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen tussen 11 juli en 15 augustus.

In 2012 is het museum op 12, 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding in ondermeer de zomertentoonstelling ‘Boterhammen met zand’ en om 20 uur begint een optreden van onze uitgenodigde muziekanten. Op 19 juli echter begint de vertoning 'Kikkerkusje' voor kinderen en (groot)ouders om 19 uur!

Kinderen kunnen ook op hun eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske en Vlieg gaan ze dit jaar op schattenjacht. Het plan lag klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum met succes te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kon men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

 
Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekende op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.