>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2012Zondagbabbel - Van Knocke naar St.-Anna - Zondag 28 oktober 2012

 

marc-hauman-en-rosas-del-alma

kaart-mercator

Mercator
De Wentelende Wereldbol

Vijfhonderd jaar geleden werd Gerard de Cremer geboren te Rupelmonde. De ijverige schoenlapperszoon zou eeuwige roem verwerven als cartograaf en globebouwer.
Als overtuigd en vooruitstrevend humanist leefde Mercator echter in woelige tijden, het deed hem botsen met de bewakers van een verstard wereldbeeld.

In De Wentelende Wereldbol schuiven Marc Hauman en het ensemble Rosas del Alma aan tafel bij de man die de veranderende wereld ontvouwde op een vlak van wit papier. Langs oude en nieuwe liederen volgen ze de hand van de kaartmaker naar verre en nabije kusten en schetsen ze het leven aan de Scheldeoever en de Rupelmonding ten tijde van Mercator.

Marc Hauman: zang
Ann Heynen: Nyckelharpa
Michel Gillain: flamencogitaar

Zomer 2012 - Overzicht optredens in Museum Sincfala: 
 

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen tussen 11 juli en 15 augustus.

In 2012 is het museum op 12, 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding in ondermeer de zomertentoonstelling ‘Boterhammen met zand’ en om 20 uur begint een optreden van onze uitgenodigde muziekanten. Op 19 juli echter begint de vertoning 'Kikkerkusje' voor kinderen en (groot)ouders om 19 uur!

Kinderen kunnen ook op hun eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske en Vlieg gaan ze dit jaar op schattenjacht. Het plan lag klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum met succes te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kon men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

 
Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekende op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.