>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2012De Schatten van Vlieg - Zoektocht voor kinderen - 1 juli tot en met 31 augustus 2012

 

DSC03926

Ben je tussen 6 en 12 jaar? Dan ga je in Museum Sincfala met Vlieg op zoek naar parels. Doorheen het museum kom je ze tegen. Elke parel heeft een getal en de getallen vul je in op een schatkaart van de Zwinstreek. In de schatkist vind je de oplossing.

Vlieg vliegt ook in 2012 in Sincfala rond. Museum Sincfala is één van de ‘Parels in de Zwinregio’. Deze parels zijn alle musea en bezoekerscentra die je in onze streek vindt. Kinderen gaan met een zoekkaart in de hand naar parels in Sincfala. Zo ontdek je meteen het museum én de mooie Zwinregio. Aan de balie staat de schatkist met daarin de oplossing. Heb je de oplossing juist, dan val je in de prijzen.

 

Logo_vlieg_webVlieg, hèt cultuurlabel voor kinderen van CultuurNet Vlaanderen, organiseert voor de 6de keer op rij een Zomeractie. Van 1 juli tot en met 31 augustus 2012 kunnen kinderen en gezinnen terecht in tal van cultuurhuizen voor een stevige portie cultureel feestgedruis. Meer dan 200 cultuurhuizen, gaande van bibliotheken, musea, cultuurcentra, stads- en toeristische diensten tot festivals en jeugdhuizen, organiseren een activiteit in het kader van de Zomeractie van Vlieg.

 

6 in één klap

Vlieg wil meer kinderen meer goesting geven in meer cultuur. Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, musea, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten. Vlieg strijkt deze zomer opnieuw neer in Knokke-Heist.

6 partners: Museum Sincfala, Cultuurcentrum Scharpoord, bibliotheek (Scharpoord, Heist of Westkapelle), Zwin Natuurcentrum en Toerisme Knokke en Toerisme Heist verbergen een schat van Vlieg.
Aan de hand van vragen kunnen kinderen samen met hun familie de schat vinden.

Kraak de code en noteer je naam in het speciale logboek. Op die manier word je eigenaar van een leuke gadget en maak je bovendien dikke kans om een mooie prijs te winnen. Voor de echte Sherlock’s, die ten minste 3 van de 6 schatten weten bloot te leggen, heeft de gemeente Knokke-Heist een bijzondere prijs voorzien!

Meer info: Gratis activiteit voor kinderen - www.uitmetvlieg.be

Zes verschillende schatten liggen doorheen Knokke-Heist verborgen in:

  • Sincfala, Museum van de Zwinstreek, Pannenstraat 140 (dagelijks: 9 - 12.30 uur en 13.30 - 17.30 uur)
  • Site Internationaal Cartoonfestival, Tentoonstellingspaviljoen t.h.v. Casino Knokke (vanaf 15 juli - dagelijks: 10 - 19 uur)
  • Bibliotheek Scharpoord, Meerlaan 32 (ma-vr: 14 - 19 uur, do: 14 - 20 uur, za: 10 - 17 uur) OF Bibliotheek Heist De Buze, Kerkstraat 32 (di: 9 - 12 uur, woe: 16 - 19 uur, vr: 17 - 19 uur, za: 10 - 12.30 uur) OF Bibliotheek Westkapelle, Dorpstraat 60 (di: 15 - 19 uur)
  • Natuurcentrum Zwin, Graaf Léon Lippensdreef 8 (dagelijks: 9 - 17.30 uur)
  • Toerisme Knokke, Zeedijk-Knokke 660 (dagelijks: 8.30 - 18 uur)
  • Toerisme Heist, Knokkestraat 22 (dagelijks: 9 - 12.30 uur en 13.30 - 17.30 uur)

 

Zomer 2012 - Overzicht optredens in Museum Sincfala: 
 

Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen tussen 11 juli en 15 augustus.

In 2012 is het museum op 12, 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding in ondermeer de zomertentoonstelling ‘Boterhammen met zand’ en om 20 uur begint een optreden van onze uitgenodigde muziekanten. Op 19 juli echter begint de vertoning 'Kikkerkusje' voor kinderen en (groot)ouders om 19 uur!

Kinderen kunnen ook op hun eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske en Vlieg gaan ze dit jaar op schattenjacht. Het plan lag klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum met succes te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kon men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

 
Toegang op museumavonden: 2,00 euro en een gratis drankje als je intekende op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.