>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenPaljas Museumavonden – Elke donderdagavond van 16 juli tot 20 augustus 2015

  shantykoor-blankenberge-sincfala-banner

Folk, Shanty, kleinkunst en activiteiten voor kinderen. Dat zijn de vaste ingrediënten voor zes bijzondere avonden in Museum Sincfala. De museumavonden zijn een zomerse traditie en in 2015 is het museum ook van 18 tot 22 uur open op de volgende donderdagen: 16, 23 en 30 juli en 6, 13 en 20 augustus.

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de tentoonstelling ‘Op de rand van België'.

Opnieuw dit jaar, zijn er gratis workshops van Raakvlak om 19 uur voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Aan de hand van gevonden archeologisch afval worden de eet- en leefgewoontes van onze voorouders op een speelse wijze in beeld gebracht en wordt er een link gelegd met ons huidig voedingspatroon en afvalbeleid.

Zij die niet daaraan willen deelnemen, kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.

Deelname aan de museumavonden  is gratis!

Om 20 uur start het optreden in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om elke Paljas museumavond mooi af te sluiten.

Shantykoor Blankenberge

Donderdagavond 16 juli 2015
om 20 uur

shantykoor-blankenberge-sincfala

De Paljas Museumavonden zonder het Shantykoor Blankenberge is als een café zonder bier. Een dertigkoppig koor houdt de wind in de zeilen. Meezingen is verplicht!

Meer info en sfeerbeelden...

DadaWaves

Donderdagavond 23 juli 2015
om 20 uur

dadawaves-02h

DadaWaves is de gloednieuwe band van Jasper Stockmans in een muzikale mengvorm van euforie en tristesse. Een absolute aanrader voor liefhebbers van frisse, meerlagige en psychedelische popmuziek!

Meer info en sfeerbeelden...

Boreas

Donderdagavond 30 juli 2015
om 20 uur

boreas-02

Dit vijfkoppig ensemble, genoemd naar de God van de noordenwind, speelt sinds 2001 traditionele dansmuziek met bourrées, jiggs, tarantella's, andro's, hanterdro's, mazurka's, tovercirkels ...

Meer info en sfeerbeelden...

Wildvuur

Donderdagavond 6 augustus 2015
om 20 uur

wildvuur-01

WILDVUUR is een warm muzi-Kaal project waarin eigen Nederlandstalige/West-Vlaamse nummers (pop/kleinkunst) centraal staan.

Meer info en sfeerbeelden...

Ambrazar

Donderdagavond 13 augustus 2015
om 20 uur

ambrazar-01

Vier eigenzinnige knapen die doorheen hun vriendschap en liefde voor muziek een repertoire hebben opgebouwd van folkmuziek waar geen genre op te plakken is.

Meer info en sfeerbeelden...

Madaquito

Donderdagavond 20 augustus 2015
om 20 uur

madaquito-01

Arte gipsy swing and  flamenco soul

Meer info en sfeerbeelden...