>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenPaljas Museumavond met Boreas – donderdag 30 juli 2015
   
boreas-banner

Van “Matrozenvreugd” over “”Noordenwind” tot “Folkbal

boreas-01Om 20 uur start het concert met het vijfkoppig ensemble Boreas, genoemd naar de God van de noordenwind. Sinds 2001 spelen ze traditionele dansmuziek met bourrées, jiggs, tarantella's, andro's, hanterdro's, mazurka's, tovercirkels ...


Ze bespelen samen heel wat instrumenten (contrabas, doedelzak, bodhran, quanun, hakkebord, draailier, nyckelharpa, accordeon, fluiten, …)  wat voor een specifieke sound zorgt.


Boreas werkte  in 2005 mee aan de “dialecten-cd” van muziekmozaiek vzw met hun eigen nummer “Me dorptje tegen ’t strange”.  Met hun verschillende programma’s van “Matrozenvreugd” over “”Noordenwind” tot “Folkbal” bewijzen ze dat ze heel wat in hun mars hebben.

 

Zomer 2015 - Overzicht optredens in Museum Sincfala

Paljas Museumavonden in Sincfala zijn een traditie op donderdagen vanaf 16 juli tot en met 20 augustus.

In 2015 is het museum op 16, 23 en 30 juli en op 6, 13 en 20 augustus tot 22 uur open!

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding van het museum die begint met de zomertentoonstelling ‘Aan de rand van België'.

Opnieuw dit jaar, zijn er gratis workshops van Raakvlak om 19 uur voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Aan de hand van gevonden archeologisch afval worden de eet- en leefgewoontes van onze voorouders op een speelse wijze in beeld gebracht en wordt er een link gelegd met ons huidig voedingspatroon en afvalbeleid.

Zij die niet daaraan willen deelnemen, kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar).

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan men tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

Deelname aan de Paljas Museumavonden is Gratis!