Afdrukken
Op zaterdag 18 november 2006 verschijnt het tweede deel van het boek Historiek der straten van Knokke-Heist. Het eerste boek werd gepubliceerd in 2005. Het tweede boekdeel behandelt de straten van Heist, Knokke, Ramskapelle en Westkapelle van de letters M tot en met Z. Samensteller van het boek is Adelijn Calderón. Het boek is een uitgave van Het Streekboek met medewerking van het gemeentebestuur Knokke-Heist.

Enkele sfeerbeelden van de boekvoorstelling

Activ_Calderon_ToespraakLannoy  Activ_Calderon_ToespraakCalderon  Activ_Calderon_Zaal

Van links naar rechts: Danny Lannoy, voorzitter Sincfala en bevoegd Schepen - Adelijn Calderon, auteur - een deel van de toehoorders.

Activ_Calderon_Handtekenen1  Activ_Calderon_Handtekenen2

Adelijn Calderon signeert zijn boek.

Activ_Calderon_BoekcoverNa deel 1 van de Historiek der straten van Knokke-Heist (500 exemplaren verkocht in 2005) verschijnt op 18 november nu het tweede deel. Dit boek mag niet ontbreken in de bibliotheek van wie interesse heeft voor de geschiedenis van Heist, Knokke, Ramskapelle en Westkapelle. Sinds de fusie van 1970-1971 vormen deze plaatsen de badplaats Knokke-Heist. Deel 2 schenkt - naast een overzicht van de straten van M tot en met Z - aandacht aan de toekomst van Knokke-Heist, bijvoorbeeld de nieuwe urbanisaties Heulebrug en Duinenwater. Verder bevat dit boekdeel de volgende bijkomende informatie:

- een lijst waarin zelfstandigen, handelaars, instellingen, industriëlen en vrije beroepen opgenomen zijn, naast de straatnaam, geklasseerd volgens huisnummer, de naam en de uitgeoefende activiteit
- een reeks tot op heden nooit gepubliceerde beelden uit de vier fusiegemeenten
- een index met trefwoorden van delen 1 en 2

Deel 2, waarop u vanaf nu tot 5 november kunt intekenen, verschijnt op 18 november. Die dag zal in Sincfala, Museum van de Zwinstreek, het eerste exemplaar van deel 2 van de Historiek der straten van Knokke-Heist door de auteur Adelijn Calderón overhandigd worden aan Danny Lannoy, voorzitter van Sincfala. De intekenaars krijgen dan meteen de gelegenheid hun boek af te halen. Zij ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de boekpresentatie op zaterdag 18 november 2006 om 17 uur in Sincfala, Museum van de Zwinstreek.

Er zijn twee uitvoeringen (formaat: 22 x 31 cm - 224 pagina's - 350 illustraties).
- De standaarduitgave: ingebonden in een harde geplastificeerde kaft. Voorintekenprijs (tot 5 november 2006) 33,50 EUR. Bij verschijning is de verkoopprijs 38,00 EUR.
- De luxe-uitgave: ingebonden met een kunstlederen band met goudstempel en stofwikkel. Deze boeken worden genummerd en de oplage is beperkt. Enkel te bekomen bij voorintekening (tot 5 november 2006): 42,00 EUR.

Wie het boek toegestuurd wil krijgen, betaalt hiervoor 4,00 EUR extra.

Intekenen kan door overschrijving van het overeenkomstig bedrag op rek. nr. 293-0405530-28 van Het Streekboek, Vrasenestraat 109, 9100 Nieuwkerken-Waas.

Meer informatie krijgt u bij:
- Het Streekboek - tel. 03 777 75 58 - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
- Sincfala, Museum van de Zwinstreek - tel. 050 530 730- Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.