>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2007Erfgoeddag - zondag 22 april 2007
Activ_nacht_afficheOp dinsdag 27 maart staat bij het Davidsfonds het verleden centraal. Het thema van hun vijfde editie van de Nacht van de geschiedenis is Aan tafel. De geschiedenis van eten en eetgewoonten raakt aan alle aspecten van het politieke, economische, sociale en culturele verleden.

Het Davidsfonds Westkapelle nodigt je uit in Sincfala voor een avond om van te smullen, die begint om 19 uur. De ingrediënten zijn een rondleiding in het museum, een lezing over ansjovis, zeekraal en lamsoor door Herman Simons en om af te sluiten een natje en een droogje.

Herman Simons (NL) is lid van de Academie van Streekgebonden Gastronomie. Hij is van opleiding bioloog en had in 1964 als afstudeeronderwerp de Oosterschelde. Lamsoor is in de Zwinstreek beter bekend als Zwinneblomme.

De Nacht van de Geschiedenis is in sneltempo uitgegroeid tot één van de vaste waarden in het culturele landschap in Vlaanderen. Op amper vier jaar tijd is het aantal deelnemers verdubbeld. In 2003 namen 10.000 mensen deel op 120 plaatsen, in 2006 maar liefst 20.000 op 232 plaatsen.

Activ_nacht_logodavidsfondsPraktische informatie
Inkom: 2,00 euro. Gratis voor leden van het Davidsfonds.
Vooraf inschrijven verplicht! U kunt hiervoor terecht bij:
- Davidsfonds Westkapelle: 050 61 42 83 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
- Sincfala, Museum van de Zwinstreek: 050 530 730 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.