>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2008Krokuskriebels - van za 2 tot en met zo 10 februari 2008

Krokuskriebels is een initiatief van de Gezinsbond in samenwerking met FARO, het Steunpunt voor Cultureel Erfgoed vzw. Museum Sincfala neemt dit jaar voor het eerst deel met een zoektocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

krokuskriebels_lang_web

Fonske is zoek
Moet er nog zand zijn? In een oude visserswijk in Heist vertelt dit museum, dat in 2005 ingrijpend werd vernieuwd, het verhaal van 2000 jaar Zwinstreek, dat is het gebied ten noordoosten van Brugge (Damme, Heist, Moerkerke...), een 'product' van de zee, de wind, het zand en de mens. Het museum bevindt zich in een neogotisch schoolgebouw uit 1899, waar ondermeer vissers les kregen. Het (dagelijks) leven van de mensen in dit merkwaardige gebied, zowel aan wal als op zee, is het uitgangspunt. De collectie gaat dan ook over visserij en scheepvaart, maar ook over de landbouw in dit poldergebied, de volkscultuur, het verenigingsleven... 'Sincfala' is de oudere naam voor het Zwin.

Krokuskriebelsaanbod
Samen met het gezin ga je in het museum op zoek naar verschillende 'Fonskes' (de mascotte van het museum), her en der opgesteld. Elk Fonske heeft een opdracht. Steek je handen uit de mouwen en laat ook je hersens volop werken!

De kinderen gaan niet met lege handen naar huis!

Wanneer?
Alle dagen van de krokusvakantie (2 tot en met 10 februari 2008) tijdens de openingsuren van het museum (10 tot 12 en 14 tot 17.30 uur)

Toegangsprijskrokuskriebels_web6 tot 12 jaar: 1,75 euro
volwassenen: 3,50 euro (Gezinsbond: 1,75 euro)