>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2009Erfgoeddag - zondag 26 april 2009

Campagnebeeld_EGD_2009_klein

Het thema van Erfgoeddag 2009 is Uit vriendschap!? Sincfala, Museum van de Zwinstreek (Knokke-Heist) organiseert op zondag 26 april in de voormiddag een lezing en zet in de namiddag de vrijwilligers in de bloemetjes. Het museum is de hele dag gratis toegankelijk van 10 tot 18 uur.

 

Lezing Een jaar vol feesten
i.s.m. Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago - 10 uur

 

Feesten is een groepsgebeuren onder vrienden en kennissen in een steeds meer individualistische maatschappij. Volksdeskundige Bart Lauvrijs schetst in een boeiende uiteenzetting de betekenis van kerkelijke en wereldse jaarfeesten. In een overzicht van nieuw naar oud: vuurwerk, champagne, cupido's, paaseieren, pompoenen, kerstcadeaus... Het komt allemaal voorbij op een vriendschappelijke manier.

 

 

Vrijwilligers… uit vriendschap
14-18 uur

In de namiddag trekt Sincfala de kaart van de vrijwilligers die zich belangeloos voor het museum inzetten. Vrijwilligers hebben een belangrijke inbreng in de werking van musea, vooral op het gebied van het inventariseren van voorwerpen en documenten die deel uitmaken van de museumcollectie. Ze zijn van onschatbare waarde!. Tijdens Erfgoeddag kan je zelf ontdekken waar vrijwilligers zoal mee bezig zijn. Misschien wil je je in de toekomst graag inzetten voor het museum. Vragen staat vrij.

Museumrondleiding
Start om 14, 14.30, 15, 15.30, 16 en 16.30 uur

Volg de gids met deskundige uitleg over wat er te zien is in het museum. Je ziet ook de vrijwilligers aan het werk. Aan de hand van het parcours krijg je een idee wat de vrijwilligers precies doen in het museum.

Voor kinderen
Terwijl de ouders de rondleiding volgen kunnen de kinderen elders in het museum aan de slag met spellen en spelen.

De toegang voor de lezing, de rondleiding en een bezoek aan het museum is op Erfgoeddag gratis.

Praktische informatie
Alle activiteiten vinden plaats in Sincfala, Museum van de Zwinstreek. Je kunt er ook terecht voor meer informatie
Pannenstraat 140 - 8300 Knokke-Heist
Tel.: 050 530 730
E-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.