>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2009Finissage Aangespoeld / Washed Ashore - zondag 6 juni

U bent van harte uitgenodigd op de finissage van Aangespoeld / Washed Ashore
op zaterdag 6 juni van 14 tot 17u in Sincfala, Museum van de Zwinstreek.

 

pink_panther     finissage

 

Aangespoeld // Washed Ashore

een tentoonstelling van Ben Van de Berghe & Glenn Geerinck
i.s.m. Inge Henneman, Fotomuseum Antwerpen

"In het kader van het Fotofestival Knokke-Heist en in opdracht van Sincfala gaan Ben Van den Berghe en Glenn Geerinck de uitdaging aan een hedendaagse kijk op de Zwinstreek te presenteren. De “aangespoelden” treffen een streek aan die op gespannen voet staat met haar zogenaamd 'typische' karakter en de bestaande mythes zoals die in het heemkundig museum anno 2009 nog altijd voorgesteld worden.

De flash back (via het erfgoed) en het idyllische clichébeeld van de kuststreek geven aanleiding tot een onderzoek van het huidige leven in de mondaine badplaats, de impact van het toerisme en de domesticering van de natuur tot een artificieel decor. Geïntrigeerd door de bizarre verhouding tussen authentiek verleden en reconstructie, origineel en fake, prototype en remake, ensceneren beide kunstenaars een totaalinstallatie in Sincfala.

De tentoonstelling is het resultaat van een intensieve samenwerking en talloze omzwervingen in de Zwinstreek, en biedt naast documentaire beelden en enigmatische stillevens die deze plek en haar legenden in kaart brengen, ook 'fictieve' landschappen waarin de aangetroffen realiteit decor wordt voor licht absurdistische interventies."

Inge Henneman