Afdrukken

Zin in een namiddagje nostalgie? Vrijdag 7 augustus kan je in het Ontmoetingscentrum De Vierbote (De Vrièrestraat 26, 8300 Knokke-Heist ) van 15 tot 17 uur meehelpen personen en plaatsen te identificeren op oude foto’s uit Heist en uit Knokke. Het is het derde ontmoetingsmoment ingericht door Sincfala, Museum van de Zwinstreek in samenwerking met de Seniorenraad van Knokke-Heist. Bedoeling is de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala te identificeren. Op dit ogenblik zijn al zo’n 2.000 van de ongeveer 12.000 beelden uit de collectie ingescand en in handige boekjes gebundeld. Die worden in kleine groepjes bekeken en door iedereen van commentaar voorzien. Een aangename manier dus om herinneringen op te halen. Voor wie de eerste twee er al bij was, zijn er nieuwe boekjes met nieuwe foto’s! In september is geen ontmoetingsmoment voorzien, maar vanaf oktober weer één keer per maand.
 
Heb je zelf nog foto’s die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kan ze steeds schenken aan het museum. Voor het najaar zoekt het museum ook vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig.

Meer informatie: Sincfala, Museum van de Zwinstreek – Pannenstraat 140 – 8300 Knokke-Heist – 050 530 730 – Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.www.sincfala.be