Afdrukken

Herinneringen ophalen! Het kan elke eerste vrijdagnamiddag van de maand in Ontmoetingscentrum De Vierbote (De Vrièrestraat 26, 8300 Knokke-Heist). Vrijdag 4 december is er een nieuwe bijeenkomst gepland van 15 tot 17 uur om foto’s uit de oude doos te identificeren.

Bedoeling is de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala te identificeren. Op dit ogenblik zijn al ruim 3.000 van de ongeveer 12.000 beelden uit de collectie ingescand en in handige boekjes gebundeld. Die worden in kleine groepjes bekeken en door iedereen van commentaar voorzien. Tijdens elke bijeenkomst zijn er nieuwe boekjes. Het project is voor heel wat mensen meteen ook een aangename manier om herinneringen op te halen. Je kan het overzicht van de inhoud van de eerste 54 identificatieboekjes hier bekijken.

AVMFOFO51103_webAVMFOFO50418_web

Het project is een initiatief van Sincfala, Museum van de Zwinstreek in samenwerking met de Seniorenraad. Voor de eerste helft van 2010 zijn er in De Vierbote in Heist bijeenkomsten voorzien op 5 februari, 5 maart, 7 mei en 4 juni, telkens van 15 tot 17 uur.

Heb je zelf nog foto’s die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kan ze steeds schenken aan het museum.

Het museum zoekt steeds vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig.