>Sincfala Museum van de Zwinstreek
Sincfala,
Museum van de Zwinstreek
HomeActiviteitenActiviteiten 2010Foto-identificatie in De Vierbote - vrijdag 5 februari

Museum Sincfala en de Seniorenraad Knokke-Heist starten met een nieuw jaar om oude foto's uit de collectie van het museum te identificeren. In 2009 daagden steeds heel wat geïnteresseerden op - van 20 tot wel 40 personen - en de samenwerking loopt goed. Er komen geregeld nieuwe mensen een kijkje nemen en ook identificatieboekjes komen er bij. Er zijn er nu een 120-tal.

Herinneringen ophalen! Het kan (bijna) elke eerste vrijdagnamiddag van de maand in Ontmoetingscentrum De Vierbote (De Vrièrestraat 26, 8300 Knokke-Heist). Vrijdag 5 februari is de eerste bijeenkomst voor 2010 gepland van 15 tot 17 uur.

De bedoeling van het project is de identificatie van de de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala. Op dit ogenblik zijn al ruim 4.000 van de ongeveer 12.000 beelden uit de collectie ingescand en in handige boekjes gebundeld. Die worden in kleine groepjes bekeken en door iedereen van commentaar voorzien. Tijdens elke bijeenkomst zijn er nieuwe boekjes. Het project is voor heel wat mensen meteen ook een aangename manier om herinneringen op te halen. Je kan het overzicht van de inhoud van de eerste 50-tal identificatieboekjes hier bekijken.

AVMFOFO51088_webAVMFOFO52512_web 

Na 5 februari zijn voor het voorjaar alvast de volgende data vastgelegd: 5 maart, 7 mei en 4 juni, telkens van 15 tot 17 uur.

Heb je zelf nog foto’s die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kan ze steeds schenken aan het museum.

Sta je de foto's liever niet af, breng ze dan toch meer naar De Vierbote, we scannen ze ter plaatse in en je krijgt ze meteen terug.

Het museum zoekt steeds vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig.