Afdrukken

 

DSC03926

Ga in Museum Sincfala met de schattenkaart van Fonske op zoek naar de Schatten van Vlieg. Het stripfiguur Fonske woont in het museum. Met Fonske zoek je naar voorwerpen. Zo ontdek je vijf getallen die je bij de schat brengen. In het Oud Schoolgebouw groeit Fonske op van kleine vissersjongen tot oude visser. In de schuur reis je met hem door de

geschiedenis van de Zwinstreek.

 

Deze vijf tips helpen je de schat te zoeken.

 

Logo_vlieg_webVlieg, hèt cultuurlabel voor kinderen van CultuurNet Vlaanderen, organiseert voor de 5de keer op rij een Zomeractie. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderen en gezinnen terecht in tal van cultuurhuizen voor een stevige portie cultureel feestgedruis. Meer dan 200 cultuurhuizen, gaande van bibliotheken, musea, cultuurcentra, stads- en toeristische diensten tot festivals en jeugdhuizen, organiseren een activiteit in het kader van de Zomeractie van Vlieg.

 

 

 

Nota: De museumavonden in Sincfala zijn een traditie tijdens de zomermaanden juli en augustus.

In 2010 is het museum op 15, 22 en 29 juli en 5 en 12 augustus tot 22 uur open!

Om 18.30 en 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding in ondermeer de zomertentoonstelling ‘Zwinstreek in VERVOERing’.

Kinderen kunnen op hun eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske gaan ze dit jaar op schattentocht. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken.

Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar. Om de dag af te sluiten serveert Museum Sincfala elke week om 20 uur een optreden.

Handige Links:

Toegang op museumavonden: 2,00 euro. Je ontvangt een gratis drankje als je intekent op onze mailinglist!
Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek gratis.